Pleinmuseum

Net als bij Dropstuff heeft Carotte Engineering het ontwerp van pleinmuseum (door René van Engelenburg)  uitgewerkt. Het resultaat is een constructie die zich geheel zelfstandig, met een druk op de knop, volledig opent of sluit.

 

De aandrijving is volledig hydraulisch en wordt gestuurd door een PLC.  De stabiliteit van het geheel wordt gewaarborgd door een aantal contragewichten, waaraan het het geheel zich, eveneens hydraulisch, vergrendelt. Het geheel is opgebouwd uit stalen en aluminium delen, welke zo ontworpen zijn dat het geheel in relatief korte tijd op- en af te bouwen is. De afzonderlijke delen zijn met een normale vrachtwagen te vervoeren. In opdracht van Carotte Engineering is het paviljoen  geproduceerd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in grote constructies en hydraulische installaties.

 

Pleinmuseum is een mobiel, flexibel tentoonstellingspaviljoen dat sinds de zomer van 2005 langs verschillende Nederlandse steden en evenementen (bv. Lowlands) heeft gereisd. In iedere stad stond het paviljoen opgesteld op een centraal gelegen plein, waarbij elke avond het werk van een andere kunstenaar (speciaal voor deze installatie ontworpen) centraal stond, Internationaal is Pleinmuseum intussen opgebouwd in Venetië, Parijs en Milaan. Pleinmuseum werd gerealiseerd door Stichting Pleinmuseum in samenwerking met het Centraal Museum.

Nadere informatie over het paviljoen , de deelnemende kunstenaars en verdere planning kunt u vinden op: www.pleinmuseum.org