Dropstuff

 

 

DROPSTUFF.nl is een kunstproject dat een tournee maakt langs verschillende locaties in heel Nederland.

Aan de hand van een ontwerp van René van Engelenburg, heeft Carotte Engineering dit paviljoen volledig uitgewerkt en gerealiseerd. Het resultaat is een mobiel paviljoen met een gedeeltelijk neerklapbaar LED- scherm.

 

Ingeklapt heeft het paviljoen een lengte van +/- 15 meter, een breedte van 2,5 meter en een hoogte van 3,10 meter. Als het display (hydraulisch) uitgeklapt wordt ontstaat een LED- wall van 15 meter breedte en 4 meter hoogte. De totale hoogte van het paviljoen is dan 4,6 meter.

In ingeklapte toestand wordt het LED- scherm beschermd met een zgn. vandalismebestendig zeil (Hierin is staaldraad verweven).In uitgeklapte toestand wordt dit doek m.b.v. soort een liersysteem, m.b.v. 3 banden opgerold.

 

Om het overige deel van het paviljoen zo transparant mogelijk uit te voeren is dit opgebouwd uit een stalen constructie voorzien van policarbonaat beglazing. Voor de stabiliteit van het frame zijn alle vlakken voorzien van RVS spankabels. Tevens  kan de gehele achterwand in twee delen geopend worden, waardoor bij het paviljoen een soort terras ontstaat.

De gehele engineering van het paviljoen is door Carotte Engineering uitgevoerd. In opdracht van Carotte Engineering is de constructie gelast door Moors Constructie en Machinebouw Bergharen bv. ( MCB; www.moors.nl ), en is de besturing en bekabeling uitgevoerd door Intech Installatieburo bv.( www.intech-installatieburo.nl ).

De montage en afwerking van het paviljoen is door Carotte Engineering uitgevoerd in samenwerking met MCB.

 

DROPSTUFF.nl

DROPSTUFF.nl is een kunstproject dat een tournee maakt langs verschillende locaties in heel Nederland.

DROPSTUFF.nl zet jouw mening in de schijnwerpers door middel van een mobiel internetcafé. Het paviljoen is uitgerust met een LED-scherm van 15 bij 4 meter en montagecomputers voor het bewerken van videos. Op het LED-scherm worden elke dag actuele stellingen geplaatst die te maken hebben met actuele onderwerpen rondom kunst, seks, discriminatie en geloof in relatie tot de vrijheid van meningsuiting.

 

DROPSTUFF.nl is een initiatief en concept van ontwerper René van Engelenburg, ontwikkeld in opdracht van Edwin Jacobs, tot voor kort cultuurmakelaar van de gemeente Tilburg en nu directeur van Museum de Lakenhal in Leiden. Het project wordt in elke stad gerealiseerd door Stichting Pleinmuseum in samenwerking met een Museum of instelling voor Hedendaagse Kunst zoals:

Bureau Cultuurmakelaar en CiST in Tilburg, Museum De Paviljoens in Almere, het Armando Museum en de Zonnehof in Amersfoort,het Van Abbe Museum Eindhoven, het Stedelijk Museum Amsterdam, Het Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, het SM’s in Den Bosch, Kunst & Cultuur Drenthe met gezamenlijke kunstinstellingen in Assen en Emmen, het Fries Museum in Leeuwarden en Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden. Daarnaast zijn per stad één of meerdere middelbare scholen betrokken.

Stichting Pleinmuseum initieert en realiseert platforms of podia als tijdelijke interventies in de openbare ruimte. Voor elk initiatief vormt het publieke domein en haar context het startpunt. De relatie tussen ruimte en publiek wordt hierbij steeds benaderd als experiment in het kader van museale vernieuwing. We zoeken steeds naar een creatieve ‘drager’ voor een creatief product, het uitdiepen van interactie-technieken en naar meer inhoudelijke gelaagdheid en technische creativiteit, zowel in first als second life.
 
Nadere informatie over het paviljoen,  planning en live- beelden kunt u vinden op: www.dropstuff.nl

Meer informatie over stichting Pleinmuseum kunt u vinden op www.pleinmuseum.org