Stapelrobot t.b.v Machinaal straten

 

T.b.v. het zgn. “machinaal straten”, is Carotte Engineering nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van een complete palletiseer- lijn waarmee hardgebakken klinkers “in verband” op pallets gestapeld kunnen worden. Deze pallets kunnen dan gebruikt worden voor het zgn. machinaal straten, waarbij met een vacuüm- grijper telkens een complete laag stenen opgepakt en aangelegd kan worden


Deze installatie bestaat grofweg uit de volgende onderdelen:
Opzet- robot: Deze robot stapelt met een speciale klem zgn. Hulo- pakketten af en plaatst de stenen in dezelfde richting op de aanvoerbaan.

 

Aanvoerbaan: Deze baan voert de stenen naar de stapelrobot. De stenen worden hierbij nauwkeurig gepositioneerd t.b.v. de robot.Indien nodig (dit is afhankelijk van de setting van de hulo- pakketten) kunnen stenen onderweg gekanteld worden.

Stapelrobot: Deze robot pakt met een speciaal ontwikkelde vacuümgrijper maximaal 8 stenen, van de aanvoerbaan, en plaatst deze in één keer in verband op de pallet. Tevens zorgt deze robot voor de aanvoer van lege pallets en het plaatsen van kartonnen tussenleggers t.b.v. de stabiliteit.

Afvoerbaan: Op deze baan wordt de lege pallet geplaatst waarna deze nauwkeurig gepositioneerd wordt. Deze baan zorgt voor de afvoer van de volle pallets. Door deze baan aan te laten sluiten op een draaistation, kunnen de pallets van meerdere stapel- robots op één afvoerbaan samengebracht worden.

Al deze installaties zijn in samenwerking met (en in opdracht van) Intech installatieburo (www.intech-installatieburo.nl) ontwikkeld.